søndag den 27. juli 2014

Las Vegas - Nevada

Torsdag d. 24/7
Efter at have spist gratis morgenmad (pandekager med sirup, kaffe og juice) på campingpladsen gik turen mod Las Vegas. Vi ankom omkring middagstid og det var varmt - mega varmt ca 44 gr. Og om natten 33 gr. Campingpladsen var en stor asfalteret parkeringsplads uden skygge overhovedet. Poolen var dog den bedste hidtil. Om aftenen gik vi på The Strip (Hovedgaden) og fandt et sted for at spise. Alle steder er der kasinoer og spillemaskiner og utrolig megen larm. Det er helt utroligt. Kl 22 er det så varmt, så det føles som at have en føntørrer blæsende med varm luft i hovedet. 



Fredag d. 25/7
Natten var ulidelig og vi overvejede om vi skulle droppe næste overnatning og køre videre. Vi valgte at blive. Vi kørte kl 9, trods for lidt og dårligt søvn, til Hover Dam - en dæmning fra 1935, som omsætter Colorado flodens ressourcer til elektricitet mellem 4 stater. Vi valgte en guidet tur. En tur hvor vi kom ned til bunden, hvor i alt 17 turbinerne omsætter vandets kraft til strøm. Det er mest fantastisk at tænke på, at hele projektet blev bygget under ressæssionen i USA fra 1931-1935 et den gang næsten umuligt projekt og stadig et fantastisk enginiør bedrift.
Fakta:
- Dæmningen er 221 meter høj, 379 meter øverst oppe og 14 meter tyk!
- Laver årligt 4 milliarder kilo watt timer.
- Vi mener at dæmningen har været med i en James Bond film
- 1,3 million turister årligt og alle bliver køretøjer bliver visiteret pga bombe trusler.




På vej tilbage til campingpladsen var vi forbi endnu et outlet for at købe flere sportssko og høretelefoner. Vi nåede en hurtig tur ved poolen inden vi tog til Stratosphere - et tårn på 320 meter (det svarer til 109. etage), hvor der blev prøvet to forskellige forlystelser. Den ene blev Christian, Rasmus, Camilla og Flemming "skudt" 75 meter op i luften og den anden fik de en kausel tur i en arm, som kørte ud over kanten af bygningen således vi hæng helt frit,. Vi spiste aftensmad i tårnet og tog efterfølgende bussen rundt til de forskellige tema områder. Vi kom hjem kl 01.50 og lå i vores seng kl 02.30











Ingen kommentarer:

Send en kommentar